Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 11.09.2019

Razmatrana saradnja sa Koledžom Universi u PrištiniFoto album

Profesori i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore posjetili su Koledž Universi u Prištini i sa predstavnicima Koledža ragovarali o saradnji ove dvije visokoškolske institucije.

Kosovska visokoškolska institucija školuje kadrove iz fizičke kulture i sporta, ali i medicinske sestre. Posebno se ističe izdavačkom djelatnošću i Centrom za dijagnostiku u sportu.

U delegaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su bili prof. dr Duško Bjelica i saradnici dr Jovan Gardašević i mr Vasiljević.

Njih su kosovske kolege  Fadil Luta, Jeton Havoli, Fitim Arifi i Sami Sermaxhaj, upoznali su radom Koledža  i izveli ogledna testiranja  kao prezentaciju opreme njihovog Centra za dijagnostiku.

„Posebno smo impresionirani opremom za testiranje koju posjeduju kolege iz Prištine i naravno njihovom željom da sarađujemo. Tim prije, što je naša posjeta upriličena nakon antropometrijskog mjerenja koju smo realizovali sa fudbalerima juniorske reprezentacije Kosova, kao dio misije proširenja naučne baze podataka o morfološkim karakteristikama sportista u regionu“, istakao je dr Jovan Garadšević, saradnik na Univerzitetu Crne Gore.

On je zaključio da je riječ o respektabilnim mogućnostima saradnje od koje se mogu očekivati naučni benefiti.

„Sljedeći korak je i zvaničan dogovor dekana Fakulteta za sport i fizičkog vaspitanja Steva Popovića i rukovodstva koledža Universi“, najavio je Gardašević.

 

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/252087/razmatrali-saradnju-sa-kolegama-iz-pristine.html

http://www.antenam.net/drustvo/132408-razmatrana-saradnja-sa-koledzom-universi-u-pristini

https://www.aktuelno.me/crna-gora/razmatrana-saradnja-sa-koledzom-universi-u-pristini/

 

 

Image

 

 

Broj posjeta : 428