Antropometrijsko mjerenje mlade bokserske reprezentacije Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, mr Ivan Vasiljević i mr Rajko Milašinović, obavili su u četvrtak 6. jula antropometrijsko mjerenje mlade bokserske reprezentacije Crne Gore. 

Mlada bokserska reprezentacije Crne Gore nalazi se u Nikšiču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Sofiji. Mjerenju je prisustvovao i selektor bokserske reprezentacije Boško Drašković, koji je imao uvid u rezultate mladih reprezentativaca koji su se odnosili na procentualni sadržaj potkožnih masti, procenat mišićne i koštane mase, kao i u paremetre metabolizma. Osim navedenih parametara mladim bokserima i selektoru Draškoviću su saopštene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje posebno ističu činjenicu da su navedena mjerenja od velikog značaja za mlade sportiste radi provjere usklađenosti i razvoja koštanog, mišićnog i masnog tkiva u fazama ubrzanog tjelesnog rasta i razvoja, kao i da je potrebno pratiti i primjenjivati dostignuća savremene sportske nauke, a time i specifičnu dijagnostiku treniranosti mladih sportista.

 

http://antenam.net/sport/ostalo/42800-antropometrijsko-mjerenje-mlade-bokserske-reprezentacije-crne-gore

http://reprezentacija.me/antropometrijsko-mjerenje-mlade-bokserske-reprezentacije-crne-gore/

http://portalanalitika.me/clanak/274221/antropometrijsko-mjerenje-mlade-bokserske-reprezentacije-crne-gore

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/antropometrijsko-mjerenje-mlade-bokserske-reprezentacije/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.