Sami Sermaxhaj odbranio doktorsku disertaciju




Sami Sermaxhaj odbranio doktorsku disertaciju

FOTO GALERIJA

 

Sami Sermaxhaj odbranio je danas doktorsku disertaciju “Uticaj tjelesnog vježbanja po program za razvoj gipkosti na antropološki status mlađih fudbalera”, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Komisiju pred kojom je kandidat odbranio tezu, činili su  profesori ovog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Duško Bjelice, prof. dr Stevo Popović, prof. dr Kemal Idrizović, prof. dr Miroslav Kezunović, kao i prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu.

Sermaxhaj  (1971) je osnovne i magistarske studije završio na Fakultetu za fizičku kulturu na Univerzitetu u Prištini, a paralelno se usavršavao kao trener.  Stekao je B i A UEFA licencu u Makedoniji, i specijalizaciju za fudbalskoh trenera na Univerzitetu Lajpcih – Njemačka I UEFA PRO licenca u Albaniji.

Danas je angažovan na predmetu Fudbal, na Fakultetu za fizičko vaspitanje, sport i rekreaciju na koledžu  “Universi” u Prištini.    

Sportsko iskustvo počinje 1993. godine, u prvom timu FK “Priština”, a kasnije igra za FK SV “Heida”, u Njemačkoj.  Od 2000. godine radi kao trener podmlatka FK “Priština”, kao pomoćni I glavni trener prvog tima kluba. Od 2012/15. bio je selektor fudbalske reprezentacije Kosova U-15.

Sermaxhaj je bio glavni trener u brojnim klubovima Kosova (prva i super liga), među kojima su Ramiz Sadiku, Fushe Kosova, Keku, Priština, Ballkani, a bio je i direktor mlađih kategorija FK Priština.

https://kolegjiuniversi-edu.net/kolegjit-universi-i-shtohet-edhe-nje-doktor-shkence-sami-sermaxhaj/

https://www.epokaere.com/kosova-pasurohet-edhe-me-nje-doktor-te-shkencave-sportive/

http://gazetaolle.com/dite-e-vecante-per-sami-sermaxhajn-mbrojti-doktoraturen-e-tij/

 

 

Image

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.