Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 01.10.2019

U Skoplju testirane tri selekcije FC ShkupiFOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2

FOTO GALERIJA 3

 

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim mjerenjima i u Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije i realizovali mjerenje fudbalera FC Shkupi koji nastupa u Prvoj Makedonskoj fudbalskoj ligi i koji je bio učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope. Osim fudbalera seniorskog uzrasta mjereni su i kadeti uzrasta do 17 godina i juniori uzrasta do 19 godina.

Mjerenjima su prisustvovali i direktor kluba Omer Bunjaku, šef stručnog štaba Qatip Osmani, trener juniora Enis Qairi i trener kadeta Alisa Viśi kojima je elaboriran antropometrijski profil fudbalera kroz odnos mišićne, koštane i masne mase kao i parametri metabolizma.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem i dr Sami Sermaxhajem sa Koledža Universi u Prištini.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG iz Niksića je nastavio da proširuje bazu rezultata vrhunskih sportista i van granica Crne Gore, a sportska nauka, iako relativno mlada nauka, kroz dijagnostiku u sportu predstavlja primarnu i neizostavnu metodu za kreiranje trenažnih procesa i određivanje ciklusa u sportskom trenigu, zaključio je profesor Bjelica.

Image

Broj posjeta : 318