Internacionalna boćarska konfederacija novi partner CSA konferencije




Internacionalna boćarska konfederacija novi partner CSA konferencije

Internacionalna boćarska konfederacija održaće teorijsku radionicu o ovom sportu tokom konferencije Crnogorske sportske akademije, koja će u Dubrovniku, od 2. do 5. aprila, okupiti naučnike i istraživače u oblasti sportskih nauka iz cijelog svijeta.

„Vjerujemo da će naša konfederacija imati velike koristi od ugledne međunarodne konferencije sportskih nauka koja će nam biti platforma za promovisanje ovog sporta među akademicima, kao i da će ona biti osnova za buduću saradnju naše dvije organizacije", kazao je predsjednik ove internacionalne konfederacije dr Mutlu Turkmen.  

On je to naveo u dopisu predsjedavajućem CSA konferencije, prof. dr Duško Bjelici.

„Drago nam je što imamo još jednog partnera, i to člana Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji će sa nama nastaviti da gradi ugled konferencije koja iz godine u godinu sve više privlači pažnju naučnika sa svih strana svijeta“, kazao je Bjelica.

Internacionalna asocijacija učesnika olimpijske akademije (IOAPA) najavila je na svom sajtu CSA konferenciju  kao međunarodni događaj 2020. godine u oblasti sportskih nauka, a na vrhu liste je događaja Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS), za 2020. godinu.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

Podsjećamo, prijavljivanje radova za konferenciju je otvoreno do 1. decembra 2019. godine.

Svi prihvaćeni i prezentirani abstrakti (usmeni ili u prezentaciji) biće objavljeni u crnogorskom časopisu o sportskoj nauci i medicini Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, renomiranom časopisu koji izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Više informacija o konferenciji je dostupno na linku: http://www.csakademija.me/conference/abstract-submission.html.

Medijske objave:

https://portalanalitika.me/clanak/351565/internacionalna-bocarska-konfederacija-novi-partner-csa-konferencije

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.