Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 25.11.2019

Testirane košarkašice Crvene Zvezde u PodgoriciFOTO GALERIJA

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su danas, u “Bemax Areni” testiranje košarkašica Crvene Zvezde iz Beograda.

Gostovanje ŽKK Crvena Zvezda u Podgorici, u okviru odigravanja utakmice WABA lige, između ŽKK Budućnost i ŽKK Crvena Zvezda, bio je povod da profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore izvrše testiranje i mjerenje košarkašica iz Beograda.

Igračicama su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkašica, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

“Hvala Fakultetu za sport. Rezultati do kojih su došli poslužiće nam u praćenju statusa košarkašica tokom takmičarske sezone”, istakao je trener Dragan Vuković.

“Danas je naučna baza Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje dopunjena koašarkašicama Crvene Zvezde, kluba koji traje od 1945. godine, i koji u svojoj riznici ima mnogo trofeja. Nadamo se da ćemo uspjeti da izvšimo testiranja još nekoliko klubova učesnika WABA lige i na taj način dobijemo veoma značajne rezultate u vezi sa modelnim karakteristikama igračica koje igraju ovu ligu”, istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje su obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

Medijske objave :

https://onogost.me/sport/ostali-sportovi/testirane-kosarkasice-crvene-zvezde

https://www.cdm.me/sport/kosarka/testirane-kosarkasice-crvene-zvezde-u-podgorici/

https://www.mladiniksica.me/testirane-kosarkasice-crvene-zvijezde/

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 564