Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 13.01.2020

Testiran FC Feronikeli trostruki šampion Kosova u GlogovcuX

FOTO GALERIJA

U Glogovcu su danas profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igrača fudbalskog kluba Feronikeli, trostrukog i aktuelnog prvaka Superlige Kosova i osvajača Kupa Kosova. FC Feronikeli je i ovogodišnji učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona, a na stadionu Fadilj Vokri u Prištini su u avgustu odigrali i prijateljsku utakmicu protiv ekipe Milana iz Italije.

Šef stručnog štaba ekipe Feronikeli Agim Sopi i saradnici Faruk Elshani i Avni Hasani, pred nastavkom priprema, dobili su jasnu sliku tranzitnih mjerenja koja su se odnosila na tjelesnu kompoziciju fudbera.

Prof. dr Duško Bjelica koji je realizovao mjerenja sa svojim saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem, zahvalio se stručnom štabu i igračima na odličnim uslovima tokom samih mjerenja i zaključio da je morfološka dijagnostika u fudbalu koga odlikuju mnogobrojne složene dinamičke kineziološke aktivnosti, jedna od najbitnijih indikatora sportske dijagnostike.

U mjerenjima su učestvovali i dr Fitim Arifi i dr Sami Sermaxhaj sa Universi Koledža u Prištini.

Medijske objave:

https://www.mladiniksica.me/testiran-fc-feronikeli-trostruki-sampion-kosova-u-glogovcu/amp/

 

Image

Broj posjeta : 350