U Međugorju testirani prvotimci fudbalskog kluba TUZLA CITY




U Međugorju testirani prvotimci fudbalskog kluba TUZLA CITY

FOTO GALERIJA


Danas su u Međugorju, gdje se FK Tuzla City nalazi na završnim prepremama pred povratak u Tuzlu i nastavak takmičenja, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igrača Fudbalskog kluba Tuzla City ekipe koja nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. FK Tuzla City je osnovan 1955. godine. U tekućoj sezoni je ravnopravan kandidat za titulu jer za vodećim Sarajevom trenutno zaostaje svega dva boda.

Navedena mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, dr Jovan Gardasević i mr Ivan Vasiljević.

Igrači koji su mjereni bioelektričnom impedansom brzom, neinvazivnom i preciznom metodom dobili su kompletne informacije o sastavu tijela. Uvid u rezultate mjerenja igrača imali su šef stručnog štaba Elvir Baljić i pomoćni treneri Selver Ahmetović i Samir Adanalić.

Profesor Bjelica je naveo da bioelektrična impedansa na egzaktan način detektuje odnos visceralnih i potkožnih masti, kao i vrijednosti mišicne mase. Takođe navedenim mjerenjima se dobija komplatan uvid u parametre metabolizma i hidriranost tijela što predstavlja esencijalne podatke za poboljšanje sportskih performansi, zaključio je profesor Bjelica.

Profesor Bjelica se zahvalio na saradnji i povjerenju trenerima i direktoru kluba Saši Vugdaliću.

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.