Objavljen program XVII izdanja međunarodne konferencije Crnogorske sportske akademije




Objavljen program XVII izdanja međunarodne konferencije Crnogorske sportske akademije

 

Image

Program XVII izdanja međunarodne konferencije Crnogorske sportske akademije,  koja se našla u vrhu liste naučnih događaja svijeta u oblasti sporta, najavljen je na veb stranici konferencije, http://csakademija.me/conference/, (na linku http://www.csakademija.me/conference/download/MSA_Dubrovnik_Program_2020.pdf

Konferencija, koja je privukla pažnju naučnika iz 43 zemlje svijeta sa predatih oko 200 naučnih radova autora i koautra, održaće se od 2. do 5. aprila 2020. godine,  u Dubrovniku.

Predsjedavajući CSA konferencije prof. dr Duško Bjelica navodi da su programom najavljena predavanja iskusnih naučnih istraživača koji će predstaviti najaktuelnija istraživanja u oblasti sportskih nauka.

„Nije riječ samo o spoju nauke i postizanju vrhunskih rezultata o sportu, već i o istraživanjima koja su vezana za kvalitet života, zdraImagevlja i fizičke aktivnosti u sprezi sa najaktuelnijim saznanjima iz medicinskih i humanističkih nauka. Ova saznanja su važna i za politiku i praksu vezana za savremene perspektive sporta, ali i edukaciju u ovoj sferi“, kazao je Bjelica.  

On navodi da će, između ostalog, biti riječi o uticaju globalizacije na obrazovanje i dileme između tradicionalnog i modernog obrazovanja, razlikama u kvalitetu života kod osoba sa oštećenjem sluha u zavisnosti od učešća u sportu, naučnim zapažnjima zasnovanim na rezultatima antropometrijskih mjerenja sportista različitih sportova.

„U okviru konferencije, održaće se trening škola Balkanskog instituta za nauku za studente master i doktorskih studija društvenih nauka,  na temu, „Kako pripremiti, napisati i objaviti naučni rad“ Balkanski institut za nauku i inovacije (BISI),

Tradiionalna vrijednost konferencije jeste što će se prihvaćeni radovi naučnika, koji će biti prezentovani na konferenciji (usmeni ili u poster prezentaciji), objaviti u prestižnom časopisu, crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu „ Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, koji, na engleskom jeziku, izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Časopis je indeksiran u najprestižnijim svjetskim bazama podataka, kao što su, prije svega Web of Science (WOS) i Scopus, ali i Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Crnogorska sportska akademija organizuje konferenciju u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.