Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 28.03.2020

XVII izdanje CSA konferencije okuplja naučnike svijeta onlajn u zakazanom terminu - od 2. do 5. aprilaX

Image

Dugo najavljivana konferencija Crnogorske sportske akademije, koja je i ove godine trebalo da okupi veliki broj naučnika iz cijelog svijeta u Dubrovniku, održavaće se, u planiranom terminu, od 2. do 5. aprila, ali u video formatu, putem Zoom aplikacije. Naučni program, koji je ranije najavljen, biće održan po planu, uz blaže modifikacije, u virtualnoj organizaciji događaja, uslovljenog globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprječavanje širenja virusa COVID 19.

Vrijedno je podsjetiti da Crnogorska sportska akademija organizuje konferenciju u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih, ali i novih pokrovitelja.

ImageDekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prof. dr Stevo Popović navodi da je ovo prvi put od 2003. godine, od kada se održava jedna od vodećih sportskih konferencija na Zapadnom Balkanu i u Evropi, da se oko 200 naučnika svijeta okuplja u drugačijim uslovima.

„Iako smo imali kratak rok za reorganizaciju događaja, u okolnostima koje su nas zatekle, imali smo na umu kontinuitet i želju da nastavimo dobru saradnju sa međunarodnim partnerima, te da svima pokažemo svijetu da nije sve stalo, te da pružimo otpor okolnostima koje su nas zadesile. Dobili smo i podršku Centralne evropske inicijative CEI (Central European Initiative), čije je sjedište u Trstu, u Italiji, u najugroženijem regionu. Na tome smo im posebno zahvalni, te imamo posebnu odgovornost da kvalitet video konferencije održimo na najvišem mogućem nivou, na čemu vrijedno radimo na Centrom informacionih sistema Univerziteta Crne Gore", ističe Popović.

Centralna evropska inicijativa (CEI), objašnjava on, je forum međunarodnih vlada, posvećen podršci evropskim integracijama i održivom razvoju, kroz saradnju država članica EU, kao i saradnju sa međunarodnim i regionalnim organizacijama i s drugim javnim ili privatnim institucijama i nevladinim organizacijama.

„Zoom aplikacija nam je omogućila da se u rad video konferencije, u virtuelnom prostoru, uključe svi predavači po pozivu, izlagači oralnih i poster prezentacija, kao i predavač u okviru predviđene radionice, ali i svi ostali koji prate konferenciju, a koji će dobiti šansu da diskutuju sa izlagačima", kazao je dekan Popović.

Prema njegovim riječima, najaktuelniji tokovi i istraživanja iz svih multidisciplinarnih aspekata sportskih nauka biće razmatrani u okviru konferencije, dok će prezentirani sažeci biti objavljeni u Crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu (Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine), renomiranom časopisu koji izdaju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore, a koji je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

 

Program video konferencije dostupan je na linku: http://www.csakademija.me/conference/download/MSA_Dubrovnik_Video_Conference.pdf

 

Više informacija o konferenciji, dostupno je na linku: http://www.csakademija.me/conference/

 

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/csa-konferencija-okuplja-naucnike-svijeta-u-zakazanom-terminu

https://mina.news/mina-sport/konferencija-od-2-do-5-aprila-u-video-formatu/

https://www.mladiniksica.me/konferencija-crnogorske-sportske-akademije-odrzace-se-virtuelno/

https://hercegovina.in/xvii-izdanje-csa-konferencije-okuplja-naucnike-svijeta-online-u-zakazanom-terminu-od-2-do-5-travnja/

 

 

 

 

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 631