Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 07.05.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje organizuje onlajn prezentacije studijskih programa za maturanteX

 

Prva održana onlajn prezentacija Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, bila je samo početna prezentacija koja će se nastaviti za maturante i u narednom periodu. Prema riječima prodekana za nastavu ovog Fakulteta doc. dr Danila Bojanića, Fakultet će svake sedmice održavati onlajn promociju, sve dok za to bude interesovanja.

InformacijeImage o onlajn prezentaciji studenti mogu naći na stranici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore, kao i na Fejsbuk stranici Univerziteta Crne Gore.

„Budući studenti su tokom prve onlajn prezentacije mogli dobiti sve adekvatne informacije vezane za prijemni ispit, studijske programe, module“, navodi Bojanić.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje imaju dva reformisana studijska programa kada su u pitanju osnovne studije i to: studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života i studijski program Sportski novinari i treneri. Prohodnost imaju sve srednje škole u Crnoj Gori.

Prodekan Bojanić objašnjava da se na osnovnim akademskim studijama Fizička kultura i zdravi stilovi života polaže praktični prijemni ispit i sastoji se od Poligona spretnosti i okretnosti, provjere osnovnog znanja plivanja,  baratanja loptom u 4 osnovna kolektivna sporta (fudbal, rukomet, košarka i odbojka), trčanja na 100 metara. Na studijskom programu  Sportski novinari i treneri kandidati polažu prijemni ispit u vidu testa opšteg znanja.

"Još uvijek nemamo pouzdane informacije kada će biti organizovano polaganje prijemnog ispita i sve zavisi od razvoja epidemiološke situacije u zemlji i od stava nadležnih organa“, kazao je prodekan Bojanić, navodeći da je jedno od najčešćih pitanja bilo pitanje datuma polaganja prijemnog ispita.

Pored toga, budući studenti su pitali koje zvanje stiče student i kakve su sve mogućnosti za zapošljenjem, posle studijskog programa Fizička kultura i zdravi stilovi života.

U onlajn prezentaciji, maturantima je pojašnjeno da student stiče zvanje diplomirani profesor fizičke kulture, radi u obrazovnom sistemu -  u okviru koga realizuje nastavne i vančasovne aktivnosti na svim nivoima obrazovanja. 

„Svršeni student može učestvovati u nastavnom procesu, upotrebljavati elementarna znanja iz bazičnih, društvenih i biomedicinskih nauka i prenositi ih na logički, sistematičan, i razumljiv način. Može, naravno, i koordinirati radom i upravljati sportskim insitucijama, potom, ako ima afiniteta,  rukovoditi u sportskom sektoru od kluba do saveza. Može i organizovati rekreativne programe na naučnim osnovama i pratiti zdravstvene efekte istih, kao i raditi s djecom i omladinom u sportskim organizacijama, školicama sporta i drugim organizovanim sportskim  grupama“, navodi objašnjenja na data pitanja prodekan Bojanić.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-organizuje-onlajn-prezentacije-studijskih-programa-za-maturante

https://www.aktuelno.me/crna-gora/bojanic-fakultet-za-sport-organizuje-onlajn-prezentacije-studijskih-programa-za-maturante/

https://www.mladiniksica.me/fakultet-za-sport-organizuje-online-prezentacije-za-maturante/

https://www.onogost.me/drustvo/fakultet-za-sport-fizicko-vaspitanje-organizuje-onlajn-prezentacije-studijskih-programa-za

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/fakultetu-za-sport-poceli-sa-online-prezentacijama-za-maturate

https://makanje.me/clanak/1976

 

Broj posjeta : 751