Oktobarsko izdanje međunarodnog naučnog časopisa JASPE dostupno za čitaoce




Oktobarsko izdanje međunarodnog naučnog časopisa JASPE dostupno za čitaoce

Oktobarsko izdanje međunarodnog naučnog časopisa “Journal of Anthropology of Sport and Physical Education” (JASPE), koji je već dostupan u elektronskoj formi, pripremili su Montenegrosport, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija. 

Uređivački tim časopisa sastavljen je od naučnika iz Brazila, Turske, Malezije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Oktobarskim izdanjem uspješno je privedena kraju četvrta godinu veoma uspješnog rada. Predstavljeno je 10 novih naučnoistraživačkih radova koje potpisuju autori iz Brazila, SAD, Francuske, Indonezije, Srbije, Bosne i Hercegovine, i naravno Crne Gore.

Glavni urednik časopisa doc. dr Bojan Mašanović kaže da su i u ovom broju obrađene aktuelne savremene teme u oblasti sportskih nauka, koje ne zaobilaze ni pandemiju koja utiče na cijeli svijet.

Takođe, obrađivane su teme iz sportskog menadžmenta, ženskog i muškog fudbala, vaterpola, džudoa i karatea. Naravno tu su i uvijek aktuelne teme gojaznost, tjelesna kompozicija i smanjena tjelesna aktivnost koje su veliki problem savremene civilizacije.

Od svog osnivanja 2017. godine, do danas, objavio je više 167 naučnih radova. Izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru svake godine, a indeksiran je u prepoznatljivim međunarodnim indeksnim bazama kao što su: DOAJ, Index Copernicus, Google Scholar, Crossref, ROAD i Open Academic Journals Index.

 

***

Oktobarsko izdanje je dostupno na linku: http://www.jaspe.ac.me/ 

Povezane vijesti: 

Sva izdanja časopisa Journal of Anthropology of Sport and Physical Education

 

 

Medijske objave:

 

https://www.portalanalitika.me/clanak/oktobarsko-izdanje-medunarodnog-naucnog-casopisa-jaspe-dostupno-za-citaoce

https://hercegovina.in/listopadsko-izdanje-medunarodnog-naucnog-casopisa-jaspe-dostupno-za-citatelje/ 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.