Uručenje nagrade za Anu Milačić  




Uručenje nagrade za Anu Milačić   

 Rukometašici ekipe “AEK” iz Atine - Ani Milačić biće uručena Nagrada za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, u petak, 30. juna, u 11.00 sati.

 Rukometašica Ana Milačić je  apsolvent na Studijskom programu za sportske trenere za rukomet Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Sa grčkim klubom AEK osvojila je titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke. Milačić je prošla sve selekcije rukometnog kluba „Budućnost“ i sve mlađe selekcije Crne  Gore. Prije grčkog kluba, igrala je u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj.

Nagradu dodjeljuje Crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ koji je, u cilju promocije crnogorskog sporta, odnedavno ustanovio ovu nagradu.

„Prvi dobitnici ove nagrade, pored Milačić, su i  crnogorski reprezentativac i košarkaš ekipe "Valensija" iz Španije - Bojan Dubljević i  karatista ekipe “Omladinac” iz Podgorice - Mario Hodžić. Cilj nam je bio da podstaknemo mlade ljude na što bolje sportske rezultate i samim tim promovišemo vrijednosti crnogorskog sporta, kazao je urednik ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica.

Dodjeljivanju nagrade će prisustvovati i jedan od urednika Časopisa i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. Dr Stevo Popović. Časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ je jedini crnogorski naučni časopis koji je indeksiran u dvije naprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, čime zazuzima lidersku poziciju kada je riječ o naučnim časopisima.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju događaju i informišu javnost.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.