Martovski ispitni rok na Filozofskom fakultetu rasterećenje za studente i profesore




Martovski ispitni rok na Filozofskom fakultetu rasterećenje za studente i profesore

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore dodatni ispitni rok u martu  donio je važno rasterećenje kako studentima, tako i nastavnicima, jer otvara mogućnost za sve one koji su tokom januarskog roka bili u samoizolaciji, usljed pandemije.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Dijana Vukčević kaže da se u ovom trenutku ne može tačno znati koliko će studenata polagati ispite u martovskom roku.

“Studenti su na vrijeme upoznati s tim da će imati prilike da polažu ispite početkom marta ukoliko tokom redovnog roka budu spriječeni da to urade zbog samoizolacije ili obolijevanja od virusa korona", kazala je Vučković  i dodala da su predviđene jasne procedure prijavljivanja ispita za martovski rok.

StudeImagenti koji se budu prijavili za polaganje ispita u martu, prodekanu za nastavu treba da dostave rješenje o samoizolaciji ili pozitivan ishod testa na virus.  Raspored ispita biće pravovremeno pripremljen i istaknut na sajtu Fakulteta.

Vučković navodi da se  završni ispiti u januarskom ispitnom rok realizuju  u prostorijama Fakulteta, u Nikšiću, prema utvrđenoj dinamici, a u skladu sa rasporedom koji je izrađen tokom decembra 2020. godine i istaknut na sajtu Fakulteta.

 “Svi ispiti realizuju se uz potpuno poštovanje mjera bezbjednosti studenata i zaposlenih. Aktuelna epidemiološka situacija upućuje na neophodnost poštovanja mjera koje se tiču držanja distance, nošenja maski itd. Nastavnici realizuju ispite u malim grupama studenata”, istakla je ona.

Studenti, dodala je, intenzivno komuniciraju između sebe, ali i sa predstavnicima studenata i sa nastavnim osobljem, tako da svaka, pa i najmanja promjena termina održavanja ispita vrlo brzo dopire do svih zainteresovanih.

 

Medijske objave:

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/307736/martovski-ispitni-rok-rasterecenje-za-studente.html

https://mladiniksica.me/martovski-ispitni-rok-na-filozofskom-fakultetu-rasterecenje-za-studente-i-profesore/

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.