Gostovanje dekanke Filozofskog fakulteta UCG prof. dr Tatjane Novović na TV Nikšić




Gostovanje dekanke Filozofskog fakulteta UCG prof. dr Tatjane Novović na TV Nikšić

Dekanka Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) prof. dr Tatjana Novović gostovala je u Jutarnjem programu TV Nikšić, a povod njenog gostovanja bio je reizbor na rukovodeću poziciju za mandatni period 2023-2026. Aktuelni mandat prof. Novović na poziciji dekanke započet je 2020. godine.

Odgovarajući na pitanja Zlatije Minić-Pejaković, Novović se osvrnula na dosadašnje rezultate u nastavi i nauci, istakla pandemijski period kao posebno izazovan i opisala neke načine na koje je Filozofski fakultet UCG realizovao nastavu na daljinu.

Poseban akcenat profesorka Novović stavila je na radove kojima je bitno unaprijeđena infrastruktura fakultetske zgrade (radovi na krovu, fasadi i brojni unutrašnji radovi), pri tome ukazujući na pomoć, punu podršku i razumijevanje koje je Fakultetu uputio Rektorat Univerziteta Crne Gore.

Nakon osvrta na postignuto i ostvareno, dekanka Novović elaborirala je nove pravce rada i razvoja izdvajajući nastavni i vannastavni rad sa studentima kao imperativ, te naučnoistraživački rad akademskog osoblja koji predstavlja kontinuirano važnu djelatnost.

Detaljnije u video prilogu:



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.