Međunarodno studentsko takmičenje - čelični mostovi




Međunarodno studentsko takmičenje - čelični mostovi

De&Co, Design & Construct, je jedno od najstarijih i najvećih takmičenja koje organizuje Klub konstruktera Univerziteta Boğaziçi iz Istanbula. 15. takmičenje će biti održano 9-14. maja 2022. Takmičarski zadatak je projektovanje i građenje čeličnog mosta. Timovi se prijavljuju slanjem svojih projekata. Nakon što evaluaciju pristiglih prijava izvrši komisija Departmana za građevinarstvo Univerziteta Boğaziçi, 16 kvalifikovanih timova će dobiti priliku da svoj most izgrade u univerzitetskom kampusu na obali Bosfora.

Pravila, datumi i prijavni formular su na linku: https://buyap.org/en/our-organization/designnconstruct/  (https://drive.google.com/file/d/1m2e8Pl-nw0ET7obqPltjoBKYDDpbxbBS/view)

Organizatori vjeruju da će učešće na ovom događaju unaprijediti inženjerske vještine studenata. Učesnici će imati priliku da, u takmičarskom okruženju, upoznaju ljude iz oblasti graditeljskg konstruktertsva iz brojnih država. Stečeno iskustvo prolaska kroz sve faze projektovanja i izgradnje će biti od velikog značaja za sve takmičare, doprinoseći ne samo razvoju njihovih konstrukterskih, već i poslovnih vještina i referenci.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.