Stručna ekskurzija studenata iz oblasti hidrotehnike




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti master studija programa Građevinarstvo - Infrastrukture, modul Hidrotehnika, kao i studenti specijalističkih studija Hidrotehničkog smjera, zajedno sa prof. dr Goranom Sekulićem, doc. dr Ivanom Ćipranić, mr Milenom Ostojić i mr Olgom Ćalasan, obišli su više hidrotehničkih objekata u Nikšiću.

Studenti su imali priliku da obiđu sistem kanala u Nikšićkom polju, kao i sistem mjernih mjesta Elektroprivrede Crne Gore (EPCG). Građevinski inženjer Slobodan Banović, projekt menadžer EPCG, zajedno sa kolegom Krstom Minićem, je studentima predstavio projekat rekonstrukcije mjernog profila Duklov most. Osim toga, studenti su upoznati sa mjernim uređajima za mjerenja vodostaja i proticaja u vodoticima Nikšićkog polja.

Image   Image

Nakon posjete hidrotehničkim objektima EPCG, studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) Nikšić. Zahvaljujući osoblju preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Nikšić obišli su sve segmente sistema, i čuli značajna iskustva iz prakse vezana za rad postrojenja.

Ovim putem se zahvaljujemo domaćinima ekskurzije, Eletroprivredi Crne Gore AD Nikšič i "Vodovod i kanalizacija" Nikšić. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.