Fakultet političkih nauka

Studenti novinarstva biće uključeni u izvještavanje o NPCG
Studenti novinarstva biće uključeni u izvještavanje o NPCG

Nacionalni parkovi Crne Gore dogovorili su saradnju sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta Crne Gore koja podrazumijeva da se studenati novinarstva uključe u rad na medijskom izvještavanju o dešavanjima u nacionalnim parkovima Crne Gore.

Predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Marina Jočić sastala se danas sa dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore prof. dr Milanom Markovićem i rukovoditeljkom FPN-ovog studijskog programa Medijske studije i novinarstvo prof. dr Natašom Ružić.

"Povod za današnji sastanak bio je memorandum o saradnji, zaključen 25. marta ove godine između ovog javnog preuzeća i FPN-a, kojim se predviđa uključivanje studenata novinarstva u rad na medijskom izvještavanju o dešavanjima u nacionalnim parkovima Crne Gore. Na sastanku su razmatrani načini na koje bi se, kroz različite forme novinarskog angažmana, FPN-ovim studentima novinarstva moglo omogućiti da steknu vrijedan uvid u prirodna i kulturna bogatstva kojima raspolažu naši nacionalni parkovi, kao i u relevantna društveno-politička pitanja koja se tiču ekologije, održivog turizma i zaštite životne sredine", navodi se u saopštenju NPCG.

Kako dodaju, u saradnji koja je uspostavljena danas novo rukovodstvo JP za nacionalne parkove Crne Gore prepoznaje šansu za unapređenje raznovrsnosti i kvaliteta medijske prezentacije naših nacionalnih parkova i njihove jedinstvene turističke ponude domaćim i inostranim gostima.

Izvor: NPCG

 
 
Broj posjeta : 237