Kako odnos roditelj-dijete štiti djecu na internetu?




Odnos roditelja i djeteta ključan je za svaki segment djetetovog života, pa i njegovu sigurnost na internetu, a na koji način utiče na ponašanje u svijetu tehnologija razgovaraćemo sa psihološkinjom Hanom Hrpkom iz Hrabrog telefona Hrvatske u narednom Surfuj sigurno Roditeljskom kutku uživo.  

Ona će u utorak, 18. maja od 18 sati sa roditeljima razgovarati o tome kako stvarati i zadržati dobar odnos s djetetom, kao i šta je to uopšte dobar odnos? Ona će roditelje uputiti u to kako kroz odnos obezbijediti sigurnost djece na internetu i šta učiniti ukoliko dijete bude žrtva nasilja.

Hrabri telefon više od 20 godina u Hrvatskoj pruža različite savjetodavne usluge djeci i roditeljima. Za mame i tate je mjesto na kojem mogu porazgovarati sa stručnom osobom ili potražiti savjet kako da postupe ili se postave u određenoj situaciji koja se odnosi na dijete.

Surfuj sigurno Roditeljskom kutku uživo zainteresovani roditelji mogu pratiti na Facebook stranici portala Roditelji.me i pitati sve što žele u vezi sa temom. Aktivnost se realizuje u okviru projekta “Medijska i informacijska pismenost u funkciji razvoja kritičkog mišljenja i zagovaranja mladih”.

Surfuj sigurno Roditeljski kutak je dio projekta koji realizuju udruženje Roditelji, Fakultet političkih nauka i Agencija za elektronske medije, u okviru Zajedničkog regionalnog programa @dijalogzabuducnost, koji u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji sprovode UNESCO, UNICEF i UNDP.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.