Kako djeca tumače poruke iz medija i uloga roditelja u tome




Kako djeca tumače poruke iz medija i uloga roditelja u tome

 

Digitalni svijet je svakodnevica današnje djece od rođenja, i izuzetno je važno da ih roditelji od samog početka nauče kako da biraju sadržaje koje gledaju i prate, o čemu će imati priliku da čuju preporuke i savjete u narednom Surfuj sigurno Roditeljskom kutku uživo, u četvrtak, 27. maja od 18 sati.

Gost Kutka je profesor kreativnih industrija i komunikacija Nenad Vujadinović, koji će sa roditeljima razgovarati o tome kako da djeci budu od pomoći od momenta kada se susretnu sa medijima, društvenim mrežama i sadržajima u digitalnom svijetu. On će govoriti i o tome koliko je važno da kritički pristupamo sadržaju koji nam se nudi, kako ne bismo bili obuzeti onim što nije istinito, što nas ne interesuje i nije kvalitetno i kako da djecu usmjeravamo na pravi način.

Surfuj sigurno Roditeljski kutak uživo zainteresovani roditelji mogu pratiti na Facebook stranici portala Roditelji.me i pitati sve što žele u vezi sa temom.

Surfuj sigurno Roditeljski kutak je dio projekta udruženja Roditelji sa Fakultetom političkih nauka i Agencijom za elektronske medije, u okviru projekta „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije“, koji u pomenutim zemljama sprovode UNESCO, UNICEF i UNDP.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.