Potpisan Memorandum o saradnji Prirodno-matematičkog fakulteta i Zavoda za školstvo: Osmišljavanje digitalnih platformi za učenje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Memorandum o saradnji u oblasti inkluzivnog obrazovanja između Zavoda za školstvo i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, potpisali su v. f. dekana PMF-a prof. dr Miljan Bigović i v. d. diretorice Zoja Bojanić-Lalović, u prostorijama Zavoda za školstvo, u Podgorici. Memorandum se odnosi na saradnju u oblasti inovacija u nastavnom procesu primjenom asistivne tehnologije u svrhu podrške inkluzivnom obrazovanju.

Jedan od ciljeva Memoranduma je osmišljavanje i implementacija digitalnih platformi za podsticanje učenja, poželjnog ponašanja i sticanja informatičke pismenosti, prvenstveno učenika s posebnim obrazovnim potrebama, kao i ostalih učenika koji nailaze na teškoće tokom usvajanja ključnih kompetencija učenja.

Potpisivanju su prisustvovali i prof. dr Savo Tomović, vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta i rukovodilac studijskih programa Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije i Anita Marić, savjetnica za inkluzivno obrazovanje u Zavodu za školstvo.

Na sastanku je bilo riječi i o proširivanju saradnje dvije institicije po pitanju priprema takmičara za domaća i međunarodna takmičenja i intenzivnijoj saradnji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.