Memorandum o saradnji Prirodno-matematičkog fakulteta i Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U želji da zajednički doprinesu unapređenju, zaštiti i promociji biodiverziteta i prirodnih ljepota zaštićenih područja na terirtoriji opštine Podgorica, izvršna direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice Jasna Gajević i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Miljan Bigović potpisali su Memorandum o saradnji.

Saradnja između Agencije i Prirodno-matematičkog fakulteta će se ogledati u sprovođenju naučnoistraživačkih projekata od zajedničkog interesa u oblasti zaštite prirode u cilju očuvanja, zaštite i unapređenja zaštićenih područja Glavnog grada.

Posebno, Agencija i Prirodno-matematički fakultet su dogovorili saradnju u pravcu uključivanja studenata, postdiplomaca, mladih istraživača u tematska istraživanja/diplomske radove vezano za očuvanje biljnih i životinjskih vrsta i staništa u zaštićenim područjima Glavnog grada i organizaciju i uključivanje u tematske seminare, treninge, stručne studije i obuke.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.