Prirodno-matematički fakultet, 08.07.2019

Za studijske programe iz oblasti računarskih nauka tradicionalno veliko interesovanjeNa Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore tradicionalno je veliko intersovanje za programe iz oblasti računarskih nauka.

Prodekan za nastavu PMF-a Miljan Bigović navodi da su studijski programi Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije popunjeni već u prvom roku, a prijavio se veći broj kandidata nego što je to predviđeno Konkursom.

„U drugom roku, za zainteresovane kandidate, na Prirodno matematičkom fakultetu UCG, ostalo je mImagejesta na studijskim programima:  Matematika (19), Matematika i računarske nauke (12),  Fizika (25),  Biologija (31)“, naveo je prodekan Bigović.

On očekuje veće interesovanje za preostale studijske programe u drugom upisnom roku.

„Ukoliko svršeni srednjoškolci žele da se bave eksperimentalnim prirodnim naukama, da istražuju prirodu ili da budu nastavnici u školi, pozivamo ih da se prijave na Prirodno-matematički fakultet“, poručio je on.

 

https://www.cdm.me/drustvo/veliko-interesovanje-za-studijske-programe-iz-oblasti-racunarskih-nauka/

https://volimpodgoricu.me/2019/07/08/za-studijske-programe-iz-oblasti-racunarskih-nauka-tradicionalno-veliko-interesovanje/

 

 

Broj posjeta : 651