Prirodno-matematički fakultet, 21.04.2020

Sajt Prirodno-matematičkog fakulteta primarni izvor informacija i planova organizacije nastave za studenteStudenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao primarni izvor informacija, koriste sajt ovog fakulteta na kojem je dostupna većina informacija i planovi organizacije nastave, rekao je predstavnik studenata Šćepan Radević.

"Pored sajta fakulteta, studenti sa određenim zahtjevima kontaktiraju i mene, kao studenta povjerenika, pri čemu u kontaktu sa profesorima, prosljeđujem informacije koje su njima značajne za dalji tok studiranja", kazao je Radević.

Prirodno-matematički fakultet, kako navodi, ima vrlo kompleksne studijske programe, pa iz tog razloga onlajn nastava ne može u potpunosti zadovoljiti zahtjeve koji se stavljaju pred studente. 

"Profesori u ovim okolnostima koriste različite onlajn platforme za komunikaciju sa studentima. Najbolji vid komunikacije,Image što se do sada pokazalo, je kontakt profesor-studenti preko video poziva, pri čemu je moguće ostvariti interakciju na najbolji mogući način", dodao je on i kazao da bi pohvalio konstantan angažman profesora koji studentima, usljed vandrednih okolnosti, maksimalno olakšavaju način učenja.

Kao prednost onlajn nastave navodi veći angažman studenata, u pogledu samostalnog rješavanja postojećih problema.

Šćepan kaže da mu najteže pada nemogućnost slobodnog kretanja i ostvarivanja normalne komunikacije sa bliskim ljudima, ali da je slobodno vrijeme posvetio korisnim stvarima i svemu što mu pričinjava zadovoljstvo.

"Vrijeme ispunjavam uglavnom učenjem, gledanjem interesantnih serija i filmova, kao i provođenjem kvalitetnog vremena sa porodicom", rekao je student.

Svojim kolegama poručuje da paze na sebe i svoje bližnje: "Maksimalno se potrudite oko spremanja ispita i širite samo pozitivnu energriju. Ostanite doma".
 
Medijske objave:
Broj posjeta : 1117