Profesori Ekonomskog fakulteta UCG na prestižnoj IFKAD konferenciji u Luganu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Ekonomskog fakulteta, prof. dr Maja Baćović i prof. dr Nikola Milović, borave u Luganu, Švajcarska, na prestižnom Međunarodnom forumu o dinamici intelektualnog kapitala (IFKAD) koji se ove godine bavi razumijevanjem uticaja pokretača znanja na jačanje otpornosti i mogućnosti transformacije organizacija i ekonomije. Profesori Baćović i Milović su organizatori jedne od sesija, pod nazivom Investment in Knowledge in Developing European Economies (e.g. Western Balkan) (Investicije u znanje u zemljama u razvoju u Evropi (fokus na zemlje Zapadnog Balkana).

Osim toga, na konferenciji će biti prezentovana dva rada profesora našeg fakulteta. Autori rada pod nazivom Research and innovation performance of Western Balkan countries su prof.dr Maja Baćovic, doc. dr Tamara Backović i prof. dr Nikola Milović, dok su autori rada pod nazivom Data Analytics for Marketing Knowledge Advancement: a Market Segmentation Example Using  Support Vector Machine prof. dr Ljiljana Kašćelan i saradnica u nastavi mr Sunčica Rogić koja će rad predstaviti putem videolinka.

Cilj ovogodišnje IFKAD konferencije, sedamnaeste po redu, je razumjeti kako upravljanje znanjem može učiniti organizacije otpornijim i transformativnijim i ojačati održivost stvaranja vrijednosti. Učesnici će razmijenti svoje ideje i rezultate svojih istraživanja o prirodi, karakteristikama i dinamici pokretača znanja koji određuju sposobnost organizacije da prihvati i upravlja digitalnom i održivom transformacijom.

U prilogu se nalazi knjiga abstrakata ovogodinje IFKAD konferencije.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.