Put u SAD prilika za uspostavljanje saradnje sa američkim univerzitetima




Put u SAD prilika za uspostavljanje saradnje sa američkim univerzitetima

Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović, dio je delegacije Digital Den-a  koja je krenula na dvadesetodnevni put u Sjedinjene Američke Države tokom kojeg će obići pet američkih država - Teksas, Arizonu, Kolorado, Mejn i Njujork. Dekan Jocović će tu priliku iskoristiti da na najbolji način predstavi Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i uspostavi saradnju sa američkim univerzitetima.

Delagacija Digital Den-a koju čini 13 članova - predstavnici Digital Den-a, zatim startapovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova imaće priliku da uspostave kontakt sa potencijalnim investitorima kao i mentorima, dok će predstavnici univerziteta iz Crne Gore imati priliku da od kolega sa američkih prostora čuju više o tome kako se gradi startap kultura na univerzitetima, ali i da istraže mogućnosti za buduću saradnju i umrežavanje koje će biti od koristi crnogorskoj akademskoj zajednici.

Digital Den je startup program, sa sjedištem u Podgorici, dizajniran da pomogne novim startapima da postignu uspjeh. U svom portfoliju broji preko 20 startapova iz Crne Gore, Balkana i šire. Zahvaljujući crnogorskom Zakonu o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, u decembru prošle godine, obezbijeđeno je 12 investicija u osam startapova iz njihovog portfolia u ukupnom iznosu od 1.87 miliona eura. Put u SAD je dio MTSB-ja, jednog od ključnih projekata Digital Den-a koji se sprovodi uz podršku State Department-a već drugu godinu za redom.

Tokom dvadesetovnog boravka u Americi planirano je više od 100 sastanaka sa američkim stakeholderima, angel investitorima, biznis inkubatorima, VC fondovima i univerzitetima.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.