Više od 40 respektabilnih kompanija predstavilo studentima otvorene pozicije za stručno osposobljavanje




Više od 40 respektabilnih kompanija predstavilo studentima otvorene pozicije za stručno osposobljavanje

Prvi sajam stručnog osposobljavanja – Meet & Talk, održan je danas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u organizaciji našeg Centra za razvoj karijere. Skoro 40 poslodavaca koji su se prijavili da kroz ovaj Program traže ekonomiste ili menadžere, predstavili su visokoškolcima otvorene pozicije za njih u svojim kompanijama. (Galerija fotografija)

Za prvi ovakav susret poslodavaca i visokoškolaca vladalo je veliko interesovanje. Oko stotinu studenata, među kojima je osim diplomiranih ekonomista i menadžera, bilo i onih koji će tek iduće godine steći pravo prijave na Program stručnog osposobljavanja, prisustvovalo je Sajmu i uspostavilo kontakte sa svojim potencijalnim budućim poslodavcima. Osim toga, ovaj događaj je bio prilika i za mlađe studente da dobiju informacije o ponudi stručnih praksi i na taj način se bolje pripreme za tržište rada.

Susret poslodavaca i visokoškolaca na Ekonomskom fakultetu organizovan je na inicijativu poslodavaca koji su izrazili želju da, u potrazi za najboljim kadrom, u direktnoj komunikaciji sa našim studentima predstave otvorene pozicije za njih i podstaknu ih da odaberu baš tu kompaniju za svoj prvi radni angažman.

Sajam stručnog osposobljavanja, uz osnivanje Poslovnog savjeta, pokretanje Projekta stručne prakse i Akademije mekih vještina, Dane revizije, Dane osiguranja i brojne druge aktivnosti koje sprovodimo na Fakultetu, značajno doprinose ispunjavanju jednog od strateških ciljeva razvoja Fakulteta - povezivanju sa poslovnom zajednicom i što boljoj pripremi studenata studenata za tržište rada.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.