Brojna pitanja studenata za predsjednika Milatovića povodom Međunarodnog dana studenata




Brojna pitanja studenata za predsjednika Milatovića povodom Međunarodnog dana studenata

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, gost Ekonomskog fakulteta bio je predsjednik Crne Gore, mr Jakov Milatović, na događaju pod nazivom Razgovor sa Predsjednikom. U prisustvu skoro stotinu studenata, profesora i saradnika, predsjednik Milatović je u svom uvodnom obraćanju govorio o aktuelnim ekonomskim pitanjima i značaju obrazovanja, nakon čega je na neposredan i otvoren način odgovarao na brojna studentska pitanja. (Galerija fotografija)

“Obrazovanje mora postati stub razvoja Crne Gore i vjerujem da je ulaganje u ljudski kapital najbolji način da naša zemlja krene naprijed. U tom kontekstu čvrsto se zalažem za uspostavljanje sistema vrijednosti u kome su za uspjeh u životu potrebni isključivo znanje i vrijedan rad. Čestitam vam vaš dan i sa pozicije koju pokrivam snažno ću uticati na teme koje se tiču razvoja Crne Gore, jer su mi građani povjerili legitimitet da ukažem na sve oblasti koje zahtijevaju unaprjeđenje. Učiniću sve da promovišem značaj obrazovanja za dalji napredak društva”, kazao je predsjednik Milatović studentima.

Studenti su predsjedniku Milatoviću predočili izazove sa kojima se mladi ljudi suočavaju nakon završetka fakulteta, prvenstveno nemogućnošću da se zaposle, a teme razgovora bile su i aktuelna dešavanja u zemlji.

Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović, čestitajući studentima Međunarodni dan studenata, kazao je da biti student, u svakom društvu, na svakom mjestu i u svakom vremenu, predstavlja privilegiju.

„Studenti sa svojom energijom, novim idejama, drugačijim pogledom na svijet, nosioci su progresa i zalog svijetle budućnosti svake države. Uvjeren sam da je posebna prilivilegija biti student Ekonomskog fakulteta – najstarije i po mnogo čemu jedne od najvažnijih institucija visokog obrzovanja u Crnoj Gori“, poručio je Jocović.

On je iskazao zadovoljstvo da predsjednik Milatović, koji je bio jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakultetu, danas dolazi u mandatu najviše pozicije u državi povodom dana koji slavi važnost obrazovanja. Dekan Jocović i predsjednik Milatović su bili saglasni u tome da Razgovor sa Predsjednikom postane tradicionalan događaj na Ekonomskom fakultetu i zakazali sledeći za obilježavanje Međunarodnog dana studenata iduće godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.