Okrugli sto - Primjena blokchain tehnologije na tržištu kapitala 28. novembra




Okrugli sto - Primjena <span class="CyrLatIgnore">blokchain</span> tehnologije na tržištu kapitala 28. novembra

Poštovane koleginice i kolege,

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore - Katedra za finansije i računovodstvo, sa svojim partnerima Komisijom za tržište kapitala Crne Gore i Centralnom bankom Crne Gore organizuje Okrugli sto o temi Primjena blokchain tehnologije na tržištu kapitala u utorak, 28. 11. 2023. godine sa početkom u 10:00 h u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (Plava sala).

Agendu događaja možete pronaći ovdje, a više informacija o temi okruglog stola i biografije učesnika nalaze se ovdje. 

Organizaciju Okruglog stola podržalo je bivše Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja u okviru bilateranog projekta naučno-tehnološke saradnje između Crne Gore i NR Kine pod nazivom "Testiranje primjene blockchain tehnologije na tržištu kapitala u Crnoj Gori". Ova inicijativa je, takođe, dio Akcionog plana za 2023. godinu na osnovu Progama razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori 2023-2027., koju je predložio Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Glavni cilj ove inicijative je da u formatu Okruglog stola omogući stručnu i naučnu raspravu o mogućnostima i koristima primjene novih tehnologija na tržištima kapitala. Ovako formulisan cilj podrazmijeva razmatranje tehničkih, pravnih, informatičkih, ekonomskih i drugih aspekata primjene novih tehnologija na proces investiranja u hartije od vrijednosti u svim njegovim fazama.

Dobro došli!

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.