Početak saradnje sa Crnogorskim udruženjem poslodavaca
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i Crnogorsko udruženje poslodavaca imaju zajedničke interese u oblasti razvoja i unapređenja kadrova u oblasti ekonomije, rečeno je prilikom zaključenja Memoranduma o saradnji koji su potpisali dekan prof. dr Mijat Jocović u ime Ekonomskog fakulteta UCG i prof. dr Vasilije Kostić u ime Crnogorskog udruženja poslodavaca.

“Mi smo danas obogatili zajednicu Ekonomskog fakulteta potpisivanjem ovog sporazuma za jednog novog respektabilnog člana. Ono što mi na Ekonomskom fakultetu vidimo kao poseban doprinos saradnje sa CUP-om jeste da pokušamo da ohrabrimo naše studente da karijeru ne započinju isključivo u javnom sektoru, nego da razmisle i da se ohrabre da svoju karijeru započnu u privatnom sektoru i da promovišemo preduzetništvo i biznis,” kazao je dekan Jocović.

Ovakva saradnja će se takođe ogledati u realizaciji zajedničkih projekata, organizovanju zajedničkih konferencija, radionica, promocija i stručne prakse za studente.

“Mi smo ponudili jedan projekat praktične nastave koji naš fakultet organizuje. Naišli smo na spremnost rukovodstva CUP-a da naši studenti obavljaju stručnu praksu u respektabilnim kompanijama koje su članice Crnogorskog udruženja poslodavaca i da se na taj način što bolje pripremaju za tržište rada i da stiču dodatna znanja i vještine koje će kasnije ponuditi na tržištu rada,” zaključio je dekan Jocović.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo potpisali memorandum o saradnji sa respektabilnom visokoškolskom ustanovom kao što je Ekonomski fakultet. Kao što je poznato, ovaj fakultet je jedna od najreferentnijih institucija crnogorskog obrazovnog sistema. Niti razvijenog društva, niti razvijene ekonomije nema bez uspostave tijesne saradnje između visokoškolskih, naučnih institucija i poslodavačkih organizacija kakva je u ovom slučaju Crnogorsko udruženje poslodavaca koje objedinjava najveće firme iz oblasti privređivanja u Crnoj Gori,” istakao je prof. dr Vasilije Kostić prilikom potpisivanja Memoranduma na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

 “Cilj je da sa Ekonomskim fakultetom obogatimo kadrovsku ili ponudu na tržištu rada u Crnoj Gori i da doprinesemo jednom dinamičnijem rastu i razvoju i ukupnom ekonomskom i socijalnom razvoju Crne Gore,” zaključio je Kostić.

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.