Unapređenje nastavnog procesa na programima na engleskom jeziku jedan od ciljeva projekta ME-Study in English
Unapređenje nastavnog procesa na programima na engleskom jeziku jedan od ciljeva projekta <span class="CyrLatIgnore"> ME-Study in English </span>

Needs analysis bila je tema prezentacije održane na Ekonomskom fakultetu u okviru aktivnosti projekta ME-Study in English, u cilju analize sprovedenog nastavnog procesa na prvom programu biznisa i ekonomije na engleskom jeziku – MONTEB. Prezentaciji, koju je održala profesorica engleskog jezika Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Dragana Čarapić, prisustvovali su profesori i saradnici Ekonomskog fakulteta angažovani na ovom studijskom programu, kao i profesori i saradnici sa Univerziteta Donja Gorica.

Projekat  ME-Study in English će tokom naredne četiri godine omogućiti potpuniju integraciju crnogorskih univerziteta u evropski prostor visokog obrazovanja, zbog čega je za postizanje ovog cilja neophodno unapređenje kapaciteta visokoškolskih institucija za izvođenje nastave na engleskom jeziku. Zato je jedna od aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta ME-Study in English, organizovanje kursa engleskog jezika za nastavnike i saradnike, koji će početi u septembru 2024. godine.

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore prvi put je koordinator strukturnog projekta za izgradnju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja u okviru programa Erasmus+. Projekat nosi naziv "Promovisanje internacionalizacije visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori kroz izgradnju kapaciteta za studijske programe na engleskom jeziku (ME-Study in English). Cilj realizacije projekta je unapređenje procesa internacionalizacije institucija visokog obrazovanja u Crnoj Gori koji će kao krajnji rezultat imati povećanje broja studijskih programa na engleskom jeziku, a samim tim i veće učešće gostujućih profesora sa EU univerziteta u izvođenje nastave na ovim programima, kao i povećanje broja upisanih stranih studenata. 

Pored Ekonomskog fakulteta, nacionalni partneri na ovom projektu su Univerzitet Donja Gorica, Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Savez studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dok su EU partneri Univerzitet Azurna obala u Nici i Ekonomski fakultet Univerziteta u Zagrebu.

Više o projektu na zvaničnoj web prezentaciji: https://www.study-in-english.me/

 

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.