Gostujuće onlajn predavanje - Studenti razmijenili iskustva za vlastite biznis ideje




Gostujuće onlajn predavanje - Studenti razmijenili iskustva za vlastite biznis ideje

U cilju daljeg snaženja međunarodne saradnje i programa mobilnosti, prof. dr Slagjana Stojanovska, sa Integrated Business Faculty iz Skoplja, danas je održala onlajn predavanje studentima Ekonomskog fakulteta. Oblast interesovanja prof. Stojanovski vezana je za marketing, biznis i konsalting. Naziv današnjeg predavanja je bio: Studija slučaja za štand za kafu SATEL: Kalkulacija cijene kafe za izradu Poslovnog (Biznis) plana i analiza rentabilnog (break-even) rada. Predavanje je uključilo: (1) izračunavanje pojedinačne cijene šoljice kafe, (2) izračunavanje varijabilnih i fiksnih troškova, (3) izradu Poslovnog (biznis) plana i (4) analizu rentabilnosti (break-even). Studentima je, takođe, predstavljen i softver za obračun navedenih kategorija.

Otvarajući predavanje prof. dr Boban Melović, prodekan za međunarodnu saradnju, izrazio je zadovoljstvo nastavkom uspješne saradnje sa kolegama iz Skoplja, kao i činjenicom da u otežanim uslovima djelovanja uzrokovanih korona virusom Ekonomski fakultet nastoji da studentima omogući realizovanje gostujućih predavanja.  

Studenti su pokazali visok nivo satisfakcije održanim predavanjem i u interakciji sa profesoricom, na kraju predavanja razmijenili iskustva za vlastite biznis ideje na kojima rade.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.