Jelena Laban na Međunarodnom festivalu u umjetnosti ‘Soloviov art’, u Kijevu osvojila Grand prix.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poslije osvojene dvije Prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Rusiji i Makedoniji, studentkinja master studija Glume, na Fakultetu dramskih umjetnosti UCG, Jelena Laban, nastupila je na Međunarodnom festivalu/takmičenju u umjetnosti ‘Soloviov art’, u Kijevu (Ukrajina) i osvojila Grand prix. 

Grand prix ili (kako se u umjetničkom svijetu renomiranih takmičenja prevodi) ‘Apsolutna pobjeda’, znači pobjedu ne samo u odabranoj kategoriji u kojoj je magistrantkinja Laban uzela učešće, već i pobjedu u odnosu na ostale kategorije i sve starosne grupe koje su takodje učestvovale na pomenutom takmičenju. 

Na ovogodišnjem festivalu/takmičenju u Kijevu, bilo je sedamnaest različitih kategorija i u svakoj od njih po osam starosnih grupa. 

Zbog trenutne epidemiološke situacije festival je održan u onlajn web formi, od 26. jula do 1. avgusta 2021. godine, gdje se studentkinja Laban predstavila sa solo programom iz poznatog repertoara, (za glavni ženski vokal - sopran) koji pripada muzičko-scenskom obliku Mjuzikl.  

Magistrantkinja Jelena Laban nastupila je u kategoriji ‘Estradni vokal’, starosne dobi od 23 do 25 godina. Laban je nastupala na sceni sa pripremljenom koreografijom, uz klavirsku pratnju profesora Alekseja Molčanova, a pod mentorstvom i budnim okom profesorice Glasa, operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović. 

Glavni organizator ovog međunarodnog festivala je ‘Teatar Aleksandra Melamyda’, jedan od najpopularnijih  i vodećih teatara današnjice u Ukrajini. 

Imajući u vidu da je praksa pokazala u dugogodišnjem stažu ovog takmičenja da su pobjednici, odnosno nosioci prestižnog priznanja Grand prix-a uvijek pozivani da uzmu učešće u predstavama Teatra Aleksandra Melamyd-a, očekuje se skorašnje gostovanje naše magistrantkinje u Kijevu, čim isto dozvole epidemiološke prilike u svijetu. 

Žiri takmičenja činili su profesionalci i renomirani umjetnici iz Ukrajine.  

U prilogu ove objave možete naći zvaničnu diplomu priznanja i fotografiju pobjedničkog Grand prix pehara. 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.