Četiri nagrade na festivalu Kestenburg za predstavu Fakulteta dramskih umjetnosti: U plamenu strasti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Fakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore i studenti  studijskog programa Gluma, u klasi red. profesora Branimira Popovića, nagrađeni su sa četiri priznanja na festivalu "Kestenburg" koji se održava u Banja Luci. 

ImageNagrađeni studenti su Una Lučić,  za najbolju žensku ulogu, Kristijan Blečić za najbolju mušku ulogu, dok je za predstavu "U plamenu strasti", Fakultet dramskih umjetnosti dobitnik nagrade "Zlatni kesten" za najbolju predstavu u cjelini, i nagrade "Glas Srpske" za najbolju predstavu po ocjeni medija.

Žiri u sastavu: predsjednica,  Svetlana Bojković i članovi Maja Dodik, Branislav Nedić, Bojan Ćetković i Aleksandra Ćosić, većinom glasova, odlučili su da nagradu "Zlatni kesten" dodijele ansamblu Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje za predstavu u "Plamenu strasti".

Glumac Andrija Milošević, alumnista FDU Cetinje,  koji je dodijelio nagrade, kazao je da je „Kestenburg“ fantastičan, pozitivan i energičan festival, koji mora takav biti jer je riječ o studentima.

Dodao je da ovakvi festivali vraćaju nadu i studente tamo gdje oni i pripadaju - na vrh.

- Studenti treba da budu na vrhu, a mi treba da im pomažemo. Oni su ti koji su nove nade. Oduševljen sam i jedva čekam da upoznam nove klase, jer mi koji držimo pozorišta i radimo predstave moramo da se upoznajemo s mladim ljudima i da vidimo ko nam za šta treba. Sjajno je da na ovaj način vidimo mlade glumce, da se družimo sa njima i da ih uključimo u projekte što je još jedan aspekt koji je dobar na ovom festivalu - istakao je Milošević.

Igrajući na ovom festivalu studenti su imali prilike da razmijene iskustva sa kolegama iz regiona i dobiju priznanje koje će im biti podstrek za dalji rad. 

Koristimo ovu priliku da studentima, saradnicima i profesorima sa studijskog programa Gluma čestitamo na ovom velikom uspjehu, uz nadu i želju da će se uskoro sa istom predstavom i sličnim uspjesima vratiti iz Novog Sada, na festivalu studentskog pozorišta koji organizuje Akademija umjetnosti Novi Sad.

DEKANAT FDU - Cetinje

 

 

Image

Image

 

Image

Image

Na sledećim linkovima možete pogledati i medijske obajve o nagradi Fakulteta i studenata FDU-a Cetinje

https://www.glassrpske.com/cir/kultura/pozoriste/zatvoren-kestenburg-u-banjaluci-zlatni-kesten-fakultetu-dramskih-umjetnosti-cetinje/387697

 

Medijske objave:

https://kodex.me/clanak/246334/cetiri-nagrade-za-predstavu-fdu-cetinje-milosevic-studenti-treba-da-budu-na-vrhu

https://gradski.me/cetiri-nagrade-na-festivalu-kestenburg-za-predstavu-fdu-cetinje/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.