Studenti glume osvojili GRAND PRIX za najbolju koreodramu na festivalu SPIK
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Koreodrama „Jovana Lukina“, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje Univerziteta Crne Gore, osvojila je GRAND PRIX za najbolju koreodramu na festivalu „SPIK“ u Kosovskoj Mitrovici.

Inspirisana istoimenim filmom proslavljenog reditelja Živka Nikolića,  pod mentorstvom Anđelije Rondović u izvedbi su bili studenti glume treće godine Jovane Brnović, Miloša Kašćelana uz tehničku podršku studenata pozorišne produkcije Ivana Bogićevića i Sretena Miloševića.

Drugi po redu Festival pokreta i koreodrame „SPIK“,  održan od 3. do 6. novembra u Kosovskoj Mitrovici, okupio je izuzetno jaku selekciju koreodrama. Pored Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje, u takmičarskoj selekciji su bili i Fakultet dramskih umetnosti – Beograd, Akademija umetnosti Novi Sad, Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici i Akademija umetnosti Banja Luka.

Festival je organizovao Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

Predstava „Jovana Lukina“ koja je nastupala prvog takmičarskog dana u Centru za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću pokupila je ogromne ovacije i opšte oduševeljenje publike. U obrazloženju za dodjelu nagrade stoji: „Predstava Jovana Lukina je dosledno zaokružena cjelina koja preciznim i izražajnim koreografskim jezikom obrađuje jednu društveno relevantnu temu“.

Žiri koji je odlučivao pobjednika sačinjavala su tri člana: Ana Sofrenović, docent, predsjednica žirija i profesorica Fakulteta umjetnosti Kosovska Mitrovica, Dijana Milošević, redovni profesor Instituta za umetničku igru, Beograd, Dah Teatar i dr Nemanja Savković, docent, prof. FU Kosovska Mitrovica

Na festivalu su naši studenti razmjenjivali iskustva i prakse sa studentima ostalih fakulteta što kroz radionice, što kroz druženje prije i poslije predstava.   

Zato još jednim koristimo ovu priliku da čestitamo našim studentima i poželimo im puno uspjeha u predstojećim igranjima ovog projekta.

DEKANAT 

FDU - Cetinje 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.