Miloš Kašćelan najbolji student Fakulteta dramskih umjetnosti za studijsku 2022/23. godinu




Miloš Kašćelan najbolji student Fakulteta dramskih umjetnosti za studijsku 2022/23. godinu

Student Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore (UCG), na studijskom smjeru Gluma, Miloš Kašćelan (9.82) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2022/23. godinu. Za nagradu kaže da predstavlja podstrek za dalji rad i razvoj, te da je pokazatelj da se rad i zalaganje vidi i prepoznaje.

"Studije glume u globalu su pune odricanja i velikih zalaganja, prvenstveno što se tiče života van fakulteta i vježbaona. Studije na Fakultetu dramskih umjetnosti zahtijevaju konstantno prisustvo i posvećenost, ne samo u mom slučaju, nego i kod svakog drugog studenta na ovom smjeru", kazao je on.

Tokom studija glavni zadatak svakog studenta, govori Miloš, je da upozna sebe i razvija svoju ličnost, kako glumačku, tako i onu van scene.

"Naravno, kroz stručno-umjetničke predmete se usavršavamo u plesu, kontroli tijela i glasa, a takođe razvijamo i našu maštu i kreativnost. Kao budućem glumcu, od velikog mi je značaja posjedovati iskustva, znanja i vještine u različitim aspektima života što naši profesori podržavaju i ohrabruju", objasnio je student.

Image

Kaže da mu je od samog početka studija cilj bio pokupiti što više znanja koja sjutra može da koristi u poslu, što je, kako kaže i cilj za naredni period usavršavnaja koje, kako kažu, kod glumaca traje čitav život, a vjeruje i u svakoj drugoj profesiji.

Miloš planira da nastavi školovanje, ali još uvijek ne razmišlja gdje. "Idem korak po korak, jer ne znam hoće li i koja će se vrata u skorijoj budućnosti otvoriti".

"Svim generacijama koje žele da studiraju Fakultet dramskih umjetnosti, bez obzira na smjer, savjetujem da skupe hrabrosti i da probaju, jer gluma i sve oko nje nije “lako”, ali donosi igru i održava dijete unutar nas budnim za života.  Nema ljepšeg osjećaja od onoga nakon dobro odigrane predstave", završava on.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1255/objava/152542-studenti-glume-osvojili-grand-prix-za-najbolju-koreodramu-na-festivalu-spik 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.