Elegije lovora na Berlinskom filmskom festivalu




Elegije lovora na Berlinskom filmskom festivalu

Saradnik u nastavi Fakulteta dramskih umjetnosti i nekadašnji student studijskog programa Film i TV režija Dušan Kasalica  selektovan je za prestižni Script station u okviru Berlinskog filmskog festivala, sa svojim novim projektom “Elegije lovora”

Script Station festivala nudi selektovanim talentima mogućnost da blisko sarađuju sa konsultantima za scenario, radi produbljivanja priča i oživljavanja napisanih stranica, kao i umrežavanje scenarista koji će moći iskoristiti iskustva i uz pomoć mentora.

Projekat predstavlja “svojevrsno putovanje samozadovoljnog univerzitetskog profesora kroz nekoliko epizoda života i fantaziju, kako bi se prevladao savremeni narcizam i ego".

Berlinski međunarodni filmski festival prikazuje oko 400 filmova godišnje, različitog žanra, dužine, formata uglavnom međunarodne ili evropske premijere.

Festival je izvor inspiracije u globalnoj filmskoj zajednici, jer kao organizator filmskih programa, radionica, panel diskusija, zajedničkih projekata s drugim društvenim i kulturnim akterima – pruža mogućnost povezivanja,  saradnje i kreativne interakcije, kako stručnjaka i  novih talenata, tako i filmske industrije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.