Studenti profesora Branimira Popovića igraju Hasanaginicu u Zetskom domu 27. aprila




Studenti profesora Branimira Popovića igraju Hasanaginicu u Zetskom domu 27. aprila

Studenti Glume Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju odigraće predstavu Hasanaginica po tekstu Ljubomira Simovića,  u JU Kraljevsko pozorište Zetski dom u četvrtak 27. aprila sa početkom u 20h. 

Ova predstava nastala je kao diplomski ispit studenata u klasi red. profesora Branimira Popovića. 

Autorski pristanak bez naknade za igranje njegovog teksta ustupio je autor teksta Ljubomir Simović, akademik i redovni član Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU). 

U ovoj ispitnoj predstavi pored studenata Glume u klasi profesora Popovića igraju i studenti sa drugih godina studija glume i to:

ImageHasanaginica - Una Lučić
Hasan aga - Nemanja Todorović
Beg Pitorović - Ognjen Sekulić
Majka Hasanagina - Milica Kekić
Majka Pintorovića - Maša Božović
Efendija Jusuf - Kristijan Blečić

Askeri:
Ahmed – Aleksa Balević
Suljo – Matija Memedović
Musa – Milo Perović
Huso – Miloš Kašćelan

Posebnu zahvalnost za postavljanje ovog komada na scenu JU Kraljevsko pozorište "Zetski dom" dugujemo umjetničkoj direktorici Lidiji Dedović i direktoru pozorišta Iliji Subotić koji su ujedno i istaknuti alumnisti našeg Fakulteta, ali ostaloj produkcionoj i tehničkoj ekipi predstave. 

U prilogu ove objave možete naći i zvanični najavni liflet predstave za koju se nadamo da će i dalje biti na repertoaru Zetkog doma, a najavu predstave sa ostalim reperoatrom za april 2023.g. možete naći i na:  https://zetskidom.me/repertoar/ 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.