Poziv za onlajn info sesiju u okviru "Fonda za kulturu mladih Zapadnog Balkana"




Poziv za onlajn info sesiju u okviru "Fonda za kulturu mladih Zapadnog Balkana"

Ovim putem upućujemo javni poziv svim kulturnim akterima, nevladinim organizacijama u kulturi kao i umjetnicima koji se bave kulturom i mladima da se prijave za učešće na informativnoj sesiji koju organizuje "Regionalni fond za kulturu mladih Zapadnog Balkana" (The Western Balkans Youth Cultural Fund). 

Informativna sesija za samostalne umjetnike i organizacije iz Crne Gore će se održati putem Zoom platforme, 25. marta, u terminu od 12.00 do 14.00 časova.

U sklopu upitnika, koji možete pronaći na ovom LINK-u, u cilju prijave, potrebno je da odaberete online info sesiju u Podgorici koja je planirana u gore naznačenom terminu.

P.S. Radionice za rad na razvoju predloga projekata će biti održane u Crnoj Gori tokom narednog kvartala. 

Krajnji rok za prijavljivanje za info sesiju je 21.03.2024. godine  u 17.00 časova. Svim prijavljenima će biti poslati detalji za prijavu za Zoom sastanak u petak, 22.03.2024. 

O "Omladinskom kulturnom fondu Zapadnog Balkana":

Projekat ima za cilj da podrži aktivizam mladih i onih koji se bave mladima u oblasti kulture i ponudi kreativna rješenja za društvena i politička pitanja na Zapadnom Balkanu, doprinoseći regionalnoj saradnji, međukulturnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju. Projekat finansira njemačko Savezno ministarstvo inostranih poslova, a sprovodi ga Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

Finansirani projekti će doprinijeti unapređenju regionalne saradnje kulturnih radnika i omogućiti inovativne načine sprovođenja različitih kulturnih i umjetničkih aktivnosti koje bi imale regionalnu komponentu i doprinijele interkulturalnom učenju i dijalogu, izgradnji mira i pomirenju.

U okviru LOT-a 1, Omladinski kulturni fond Zapadnog Balkana dodjeljuje grantove umjetnicima i kulturnim radnicima sa Zapadnog Balkana.

U okviru LOT-a 2, ova mogućnost se proširuje na nevladine organizacije registrovane u okviru jedne od RYCO ugovornih strana, koje djeluju u sektoru kulture.


Za sve dodatne informacije možete se javiti Bojani Lalatović iz  Regional Youth Cooperation Office - Local Branch Office, Montenegro.

Regional Youth Cooperation Office
www.rycowb.org   +382 67 170 699   montenegro@rycowb.org 
Tw @RYCOwb   Fb RYCOWB
A Avda Međedovića, 14
Podgorica, 81000 Montenegro  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.