Radionice za profesionalce u kulturi KotorArt Akademije - rok za prijavu 26. maj 2024.g.
Radionice za profesionalce u kulturi KotorArt Akademije - rok za prijavu 26. maj 2024.g.

KotorArt Akademija za profesionalce u muzici i teatru je novi segment Međunarodnog festivala KotorArt, nastao s namjerom da producentima i menadžerima u kulturi pruži sveobuhvatan pregled različitih aktivnosti u domenu izvođačkih umjetnosti, s fokusom na muziku i teatar. Akademija će se održati od 24. do 29. jula 2024. godine u Kotoru, u okviru programa Međunarodnog festivala KotorArt.

Rok za prijavu: 26. maj 2024.

Program Akademije će polaznicima ponuditi pregled različitih oblika djelovanja u muzici i pozorišnim umjetnostima kroz aspekte međunarodne saradnje. Fokus će biti na umjetničkim, ali i produkcionim, administrativnim, finansijskim i pravnim pitanjima u regionalnom i evropskom kontekstu.

Polaznici će prisustvovati stručnim predavanjima o različitim modelima produkcije i koprodukcije, finansiranju i mehanizmima podrške, održivosti u muzici i pozorišnim umjetnostima, kao i strategijama turneja i pristupu stranim tržištima. Radionice s odabranim mentorima omogućiće polaznicima preciznije koncipiranje i razvoj vlastitih projekata te fokusiranje na praktičan rad. Dio programa će obuhvatiti upoznavanje polaznika s različitim modalitetima regionalne i međunarodne saradnje, kao i mogućnostima umrežavanja s drugim profesionalcima iz struke.

Program će dodatno obogatiti predstave, koncerti i ostali programi predstavljeni u sklopu XXIII Međunarodnog festivala KotorArt, kao i svakodnevne rasprave o zajednički viđenim programima.

Eksperti i predavači Akademije su:

  • Gabrielle Bernoville, konsultantkinja za politike programa Kreativna Evropa Evropske komisije,
  • Jan Briers, predsednik Evropske asocijacije festivala (EFA),
  • Katherine Haataja, osnivač i direktor Operosa Montenegro Opera Festival,
  • Sophie Vanden Broeck, pomoćnica direktora za međunarodnu saradnju NT Gent teatra  i producentkinja turneja za predstave Jana Fabra i Mila Raua,
  • Dubravka Vrgoč, dramaturškinja i intendantica HNK Rijeka,
  • Jelena Janković-Beguš i Milica Kadić, programske menadžerke Centra beogradskih festivala (CEBEF) i producentkinje BEMUS-a,
  • Anica Tomić, pozorišna rediteljka i glumica i
  • Sara Mandić, mendžerka razvoja i produkcije Međunardonog festivala KotorArt.

Ko i kako može da se prijavi i šta se nudi odabranim kandidatima, pročitajte na donjem linku: 

https://kotorart.me/cg/kotorart-akademija/radionice-za-profesionalce-u-kulturi

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.