Ovoreni poziv za slanje filmova i volontiranje na GMIFF




Ovoreni poziv za slanje filmova i volontiranje na GMIFF

POZIVNO PISMO ZA STUDENTE

Green Montenegro International Film Festival (GMIFF) je filmski festival na temu zaštite životne sredine koji se redovno održava od 2015. godine, čime je postao prepoznat kao centar ekološkog identiteta države Crne Gore. Festival se tokom mjeseca avgusta održava u jednoj od najljepših prirodnih cjelina u Evropi (UNESCO World Heritage List, 1980), Nacionalnom parku Durmitor, neposredno pored Crnog jezera. U okviru festivala se, pored projekcija filmova iz čitavog svijeta, održavaju i koncerti, predavanja, rafting ture, planinarenja, biciklističke ture, kajaking jezerima, itd. Originalnost i značaj Green Montenegro IFF-a, se ogleda u činjenici da je jedan od svega četiri ekološka filmska festivala na Balkanu, među 18 u Evropi i sa zaslugama među 31 top green festivala na svijetu, od 2018. godine, u okviru globalne mreže ,,Green Film Network", sa sjedištem u Insbruku, Austrija.

Ove godine slavimo jubilarni 10. Green Montenegro International Film Festival, koji će se održati u periodu od 2. do 4. avgusta na Žabljaku. Posebno nas raduje činjenica da ćemo i ove godine sarađivati sa vama.

Potrebno nam je 20 volontera (studenata), koji će biti dio organizacionog tima festivala. Važno je istaći da im je obezbijeđen prevoz, kamp, šatori, vreće za spavanje, hrana, medikamenti, majice i akreditacije.

Takođe Vas molimo da nam sutudenti posalju filmove za kategoriju Studentski filmovi na adresu office@greenmontenegro.me  , rok prijave filmova je 10.jun 2024.godine.

Organizatori festivala su Centar za multimedijalnu produkciju (www.cezam.me) i opština Žabljak, kao domaćin. Festival je u kontinuitetu imao podršku Vlade Crne Gore, preko ministarstva nadležnih za poslove kulture, životne sredine, poljoprivrede, prosvjete, Agencije za zaštitu životne sredine, kao i Javnog preduzeća za nacionalne parkove.

Molimo Vas da nas u što kraćem roku kontaktirate,  da bi znali tačan broj prijavljenih volontera kako bi im obezbijedili sve gorenavedeno.

Farah Ljaljević

Izvršna producentkinja GMIFF-a

Mob: +382 69296462

81000 Podgorica, Crna Gora

Email: office@greenmontenegro.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.