Drama i pozorište – pisati za pozorište




Drama i pozorište – pisati za pozorište

 

Novi programski segment Interakcija: Svijet umjetničkih profesija koji Crnogorsko narodno pozorište organizuje sa studijskim programom Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti ima za cilj animaciju mladih za svijet umjetničkih profesija u polju dramskih umjetnosti. Program u formi predavanja, debata, radionica i konferencija okuplja umjetnike i autore unutar akademske i stručne zajednice iz Crne Gore i regiona. Program doprinosi boljem razumijevanju svijeta umjetničkih profesija. Zamišljen je kao mjesto susreta za čitanje i razumijevanje različitih tema unutar svijeta drame i pozorišta.  

Umjetničko obrazovanje u oblasti dramskih umjetnosti predstavlja važan segment socio-kulturnog lanca pozorišne umjetnosti. Stvaralaštvo počiva na potrebama mladih koji ulaze u svijet umetničkih profesija u okviru različitih studijskih programa koji najtalentovanijim mladim umjetnicima pružaju neophodnu podršku i pristup obrazovanju da bi ostvarili svoje potencijale.

Ovim projektom CNP i FDU svoju višedecenijsku saradnju žele da otvore za javnost,  sa idejom da program Interakcija: Svijet umjetničkih profesija postane redovna djelatnost u cilju zajedničkog obrazovnog programa za mlade i publiku.

Program tematski predstavljaja različite umjetničke profesije, autorske poetike, problemska pitanja savremenog pozorišta, svijet umjetnosti glume, režije, dramaturgije, produkcije, scenskog dizajna, primjenjene muzike, umjetničkih zanata i dr.

Debata koja otvara program 23. aprila u Crnogorskom narodnom pozorištu sa početkom u 18 sati, naslovljena je Drama i pozorište: Pisati za pozorište. Učestvuju prof. Radmila Vojvodić, rediteljka i dramska spisateljica i dramatuškinje Stela Mišković i Jovana Bojović. Moderator razgovora je prof. Janko Ljumović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.