Sara Vujošević u Moskvi nastupila na koncertu i učestvovala na Međunarodnoj naučnoj konferenciji




Sara Vujošević u Moskvi nastupila na koncertu i učestvovala na Međunarodnoj naučnoj konferenciji

 

Sopranistkinja Sara Vujošević nastupila je 17. oktobra u Moskvi, u Ruskom Nacionalnom muzeju muzike, na cjelovečernjem koncertu koji je sadržao djela kompozitora S. Manjuška i A.N. Verstovskog.

Inspirisan stihovima poznatih svjetskih pjesnika, koncert pod nazivom Muzika ljubavi, organizovan je u okviru proslave rusko-poljskih kulturnih i muzičkih spona, u čast 200 godina od rođenja Stanislava Manjuške, kao i 220 godina od rođenja Alekseja Verstovskog, a u organizaciji Ministarstva kulture Ruske federacije. Pored Sare Vujošević nastupio je i bariton Dmitrij Grinih, kao i prof. Marina Belašuk, za klavirom.

Dan ranije je dr Sara Vujošević, kao predavač glavnog panela, učestvovala na 21. Međunarodnoj naučnoj konferenciji u Moskvi, koja nosi naziv Kulturni identitet kao spona slovenskih naroda: tradicije, inovacije, perspektive.

Pored umjetničkog rada u oblasti solo pjevanja i naučnih istraživanja u oblasti muzikologije, dr Sara Vujošević aktivno se bavi i pedagoškim radom na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.