Fakultet dramskih umjetnosti, 11.05.2020

Dekanka Garić: Kreativno osmišljene predispitne provjere znanja privode se kraju na Fakultetu dramskih umjetnostiDekanka Fakulteta dramskih umjetnosti Sanja Garić kazala je da se, u skladu sa odlukom Senata Univerziteta Crne Gore, onlajn predispitne provjere znanja uspješno privode kraju na najvećem broju predmeta kojima priroda nastavnih sadržaja to omogućava. 

“Za prImageeostali, manji broj predmeta, na kojima  nije bilo moguće provjeru znanja u potpunosti prilagoditi uslovima učenja na daljinu, kolokvijumi će biti realizovani naknadno, po prestanku mjera za sprečavanje širenja novog korona virusa, u prostorijama Fakulteta dramskih umjetnosti”, najavljuje dekanka Garić.

Ona ističe da su, zahvaljujući dodatnim naporima profesora i saradnika, kolokvijumi organizovani čak i na nekim praktičnim predmetima za koje im se činilo da to neće biti izvodljivo.  

“Iznalaženje kvalitetnih rješenja u ovoj situaciji, kada prije svega vodimo računa o očuvanju bezbjednosti naših studenata, a želimo da očuvamo i visoke kriterijume po pitanju traženog nivoa znanja i vještina, nije bio jednostavan proces, a još kompleksnija je bila njihova realizacija, koja je iziskivala veći obim zalaganja naših studenata, kako po pitanju organizacije, tako i samog izvođenja scenskih zadataka. Veliki broj snimaka – uspješno realizovanih zadataka, koji nam svakodnevno pristiže, potvrđuje, po ko zna koji put, koliko su studenti Fakulteta dramskih umjetnosti  vrijedni, odgovorni i posvećeni studijama”, kazala je Garić.

Ona navodi da su se i profesori i studenti vrlo brzo prilagodili uslovima održavanja nastave na daljinu.”Ipak, svi sa nestrpljenjem iščekujemo povratak na  Cetinje, na naš FDU i na uobičajeni način rada”, ističe ona.

Nastava, dodaje ona, i  sada dobro funkcioniše, koliko to trenutne mogućnosti dozvoljavaju, i svi se trude da u procesu onlajn studiranja daju svoj maksimum, kako bi i tokom trajanja ovog perioda kvalitet predavanja i usvojenih znanja ostao na tradicionalno visokom nivou.

“Čak primjećujemo, kod velikog broja  nastavnika i studenata, i svojevrsnu dodatnu motivaciju, spremnost na veći napor. Gotovo svi studenti uredno pohađaju nastavu, jednako kao i u redovnim uslovima, kada se ona odvija na Fakultetu. Zbog  svega toga vjerujem da ćemo, i pored svih otežavajućih faktora  sa kojima smo bili suočeni tokom nastave na pojedinim predmetima,  i ovu studijsku godinu  moći da završimo uspješno”, zaključuje Garić.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/garic-kreativno-osmisljene-predispitne-provjere-znanja-privode-se-kraju-na-fakultetu-dramskih-umjetnosti

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/garic-kreativno-osmisljene-predispitne-provjere-znanja-privode-se-kraju-na-fakultetu-dramskih-umjetnosti

https://www.antenam.net/drustvo/158158-garic-kreativno-osmisljene-predispitne-provjere-znanja-privode-se-kraju-na-fdu

https://volimpodgoricu.me/2020/05/11/dekanka-garic-kreativno-osmisljene-predispitne-provjere-znanja-privode-se-kraju-na-fakultetu-dramskih-umjetnosti/

 

 

 

Broj posjeta : 275