Predsjednik Skupštine Crne Gore posjetio Filozofski fakultet




U sklopu radne posjete opštini Nikšić, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je Filozofski fakultet  Univerziteta Crne Gore. Saopštenje sa sajta Skupštine Crne Gore prenosimo u cjelosti:

U okviru posjete, predsjednik Bečić sastao se sa upravom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore: dekanicom Tatjanom Novović, prorektorom za nastavu Veselinom Mićanovićem, prodekanicama Dijanom Vučković i Biljanom Maslovarić, kao i sa prodekanom Marijanom Premovićem.

Ukazavši na dugogodišnju tradiciju Filozofskog fakulteta u razvoju obrazovnog sistema Crne Gore, predsjednik Bečić ukazao je na važnost saradnje Skupštine Crne Gore sa svim visokoškolskim ustanovama, u cilju donošenja što kvalitetnijih zakonskih rješenja. U tom kontekstu, on je podsjetio na projekte Dječiji parlament i Demokratske radionice, koje realizuje Skupština Crne Gore sa fokusom na mlade ljude.

Dekanica Novović zahvalila se predsjedniku Bečiću na prepoznavanju značaja koji Filozofski fakultet sa pravom zauzima u crnogorskom obrazovnom sistemu i iskazala velika očekivanja kroz prizmu buduće saradnje sa Skupštinom Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da svi akteri zajedničkim snagama unaprijede obrazovni sistem i kreiraju ambijent za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.