Filozofski fakultet, 03.02.2021

Predsjednik Skupštine Crne Gore posjetio Filozofski fakultetU sklopu radne posjete opštini Nikšić, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je Filozofski fakultet  Univerziteta Crne Gore. Saopštenje sa sajta Skupštine Crne Gore prenosimo u cjelosti:

U okviru posjete, predsjednik Bečić sastao se sa upravom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore: dekanicom Tatjanom Novović, prorektorom za nastavu Veselinom Mićanovićem, prodekanicama Dijanom Vučković i Biljanom Maslovarić, kao i sa prodekanom Marijanom Premovićem.

Ukazavši na dugogodišnju tradiciju Filozofskog fakulteta u razvoju obrazovnog sistema Crne Gore, predsjednik Bečić ukazao je na važnost saradnje Skupštine Crne Gore sa svim visokoškolskim ustanovama, u cilju donošenja što kvalitetnijih zakonskih rješenja. U tom kontekstu, on je podsjetio na projekte Dječiji parlament i Demokratske radionice, koje realizuje Skupština Crne Gore sa fokusom na mlade ljude.

Dekanica Novović zahvalila se predsjedniku Bečiću na prepoznavanju značaja koji Filozofski fakultet sa pravom zauzima u crnogorskom obrazovnom sistemu i iskazala velika očekivanja kroz prizmu buduće saradnje sa Skupštinom Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da svi akteri zajedničkim snagama unaprijede obrazovni sistem i kreiraju ambijent za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji.

Broj posjeta : 749