Saradnja Filozofskog fakulteta i Ambasade SAD u Crnoj Gori




Saradnja Filozofskog fakulteta i Ambasade SAD u Crnoj Gori

Dekanka  Filozofskog fakulteta UCG prof. dr Tatjana Novović  imala je onlajn sastanak sa Nicole Gallagher, načelnicom Odjeljenja za medije, kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, povodom intenziviranja saradnje ove dvije institucije.  

Na sastanku su bili i Jelena Vojnić, iz kancelarije za odnose s javnošću  Ambasade SAD, kao i prodekanima Fakulteta, prof. dr Biljana Maslovarić i prof. dr Marijan Premović.

Sastanak je bio prilika da se dogovore moguće zajedničke aktivnosti u okviru realizacije posjeta studenata i profesora iz SAD-a Filozofskom fakultetu u Nikšiću i obratno.

Nicole Gallagher upoznala je prisutne sa otvorenim projektima, koji su u toku, ukazujući na modele moguće, određenije razmjene za studente, saradnike i profesore.

Dogovoreno je da početkom zimskog semestra ove godine ambasadorka Judy Rising Reinke održi predavanje studentima Filozofskog fakulteta, a dekanka Novović je uputila poziv predstavnicima Ambasade da budu gosti na svečanosti povodom značajnog  jubileja Fakulteta (17. oktobra 2022. godine), proslave 75 godina višeg i visokog obrazovanja nastavnika u Crnoj Gori.

ImageNa kraju dekanka Novović se zahvalila načelnici Gallagher na izdvojenom vremenu i istakla da je današnji sastanak samo početak dobre saradnje u budućnosti.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.