U okviru ERASMUS+ programa KEY projekat ulazi u završnu fazu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Filozofskom fakultetu je u periodu od 10. do 12. oktobra realizovana konferencija u okviru ERASMUS+ programa na KEY projektu gdje su predstavljeni rezultati akreditovanih programa stručne obuke vaspitača u Crnoj Gori i Srbiji. Sastanku su prisustvovali predstavnici 12 partnerskih institucija iz Crne Gore, Srbije, Rumunije i Mađarske.

Na konferenciji u Nikšiću je dogovoren program završne konferencije KEY projekta koji će se realizovati 8, 9. i 10. novembra 2022. godine na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu, koja je i nosilac projekta. Završnoj konferenciji će prisustvovati predstavnici svih 17 partnerskih institucija koje su uključene u projekat.

Sve visokoškolske institucije koje se bave obrazovanjem vaspitača su kao produkt KEY projekta formirale Centar za obuku vaspitača/nastavnika, nabavile vrijednu opremu za opremanje Centra i akreditovale veliki broj programa stručne obuke vaspitača/nastavnika. Svaka visokoškolska institucija je u toku projekta realizovala besplatnu obuku za preko 100 polaznika.

Obuke akreditovanih seminara stručnog usavršavanja nastavnika/vaspitača će se nastaviti i u narednom periodu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.