Bilateralni projekat sa Slovenijom - Kvalitet procesa predškolskog vaspitanja u Republici Sloveniji i Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na osnovu Sporazuma između Ministarstva nauke Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije o naučnoj i tehnološkoj saradnji, u sklopu realizacije bilateralnog naučno-istraživačkog projekta „Kvalitet procesa predškolskog vaspitanja u Republici Sloveniji i Crnoj Gori“, koji Studijski program za pedagogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore sprovodi u saradnji sa Studijskom programom za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, dr Andrea Hočevar, dr Mojca Kovač Šebart, dr Jasna Mažgon i dr Katja Jeznik su boravile u Nikšiću od 06. do 09. decembra 2018. godine.

Osim istraživanja osnovne teme bilateralnog projekta i dogovora o narednim koracima u njegovoj realizaciji, timovi su predstavili i analizirali dosadašnje rezultate, a aktivnosti su bile usmjerene i na koncipiranje drugih oblika saradnje između naših studijskih programa.

U sklopu navedenog, učesnici projekta iz obje države su bili u posjeti centralnoj jedinici Javne predškolske ustanove „Ljubica Popović“ u Podgorici, prilikom koje su obišli ustanovu, upoznali se sa uslovima, aktivnostima i rezultatima rada, te imali radni sastanak sa direktorkom Slavicom Luburić, pedagoškinjom i pomoćnicom direktorke Dankom Novović i ostalim zaposlenima u ustanovi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.