Adaptacija na zgradi Filozofskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću se već desetak dana izvode radovi na sanaciji cjelokupnog krova iznad novoizgradjenog trećeg sprata i na sanaciji krova iznad fiskulturne sale, jer je zbog oštećanja i prokišnjavanja krova postojao problem sa korišćenjem prostorija na drugom i trećem spratu i u fiskulturnoj sali.

Takođe se iznad kabineta koji se nalaze u sjevernom dijelu zgrade postavlja nova krovna konstrukcija, jer je postojeći, ravni krov, prokišnjavao.

Dijelom je renovirana fiskulturna sala zamijenjen je dio parketa, cjelokupan parket hoblovan i lakiran. Radovi obuhvataju i hidroizolaciju AB  nastrešnice uz svetlarnik artijuma. Rekonstrukcija dotrajale opreme za grijanje će riješiti problem plavljenja prostorija u prizemlju Fakulteta, a samim tim zbog ovih problema bio ugrožen i nastavni proces.

Radove izvodi AG INFOPLAN, ENING NIKŠIĆ I AD STAMBENO a sredstva u iznosu od 40. 000 € za rekonstrukciju i izgradnju je većim dijelom obezbijedio Univerzitet Crne Gore, a jedan dio se finansira  iz sredstava Filozofskog fakulteta iz Nikšića.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.