Poziv UMHCG za Školu ljudskih prava OSI




Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) u okviru projekta Karavan ljudskih prava OSI organizuje Školu ljudskih prava OSI. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju realizujemo u okviru pomenutog projekta koji je finansijski podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava. 

Škola se organizuje u Budvi, u periodu od 9 -  12. marta 2020, a namijenjena je studentima završnih godina društvenih nauka, bez obzira na to da li imaju invaliditet ili ne, kao i  mladima s invaliditetom koji su aktivisti u organizacijama osoba s invaliditetom.

U nastavku je link Javnog poziva s detaljnijim informacijama o Školi: https://bit.ly/39bpNxx

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije najkasnije do 3. marta 2020. na mejl adresu umhcg2001@gmail.com s naznakom Prijava za Školu ljudskih prava OSI. 

Napominjemo da je cilj ove aktivnosti povećanje informisanosti OSI, studenata o ostvarivanju prava OSI i mehanizmima zaštite od diskriminacije, kao i povećanje ostvarivanja prava OSI. Shodno navedenom, bilo bi nam od velikog značaja ukoliko biste dorinijeli promovisanju ove aktivnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.